اگر با ابزار های مدرن در صنایع مختلف سر و کار دارید حتما می دانید که لیفتراک چیست و در کجا استفاده می شود، در ادامه با مفهوم لیفتراک سنگین آشنا خواهید شد. لیفتراک سنگین همانطور که از اسمش مشخص است برای بلند کردن و جابجا کردن بارهای بسیار سنگین طراحی شده است که ظرفیت آنها به طور معمول از ۵ تن بالاتر است و به ۳۰ تن و بیشتر از آن هم میرسد.
قدرت و استحکام بسیار بالای لیفتراک سنگین سبب میشود تا بتوان از این تجهیزات برای جابجا کردن اجسام بسیار حجیم، کانتینرهای سنگین، قطعات فولادی و دیگر موارد این چنینی که لیفتراکهای معمولی پاسخگوی آنها نیستند استفاده کرد. در این مطلب شما با لیفتراک سنگین و انواع متفاوت آن آشنا نخواهید شد.
لیفتراک سنگین چیست؟
لیفتراک سنگین که با نام غولهای دنیای ماشین آلات صنعتی شناخته میشوند که نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری را در جابجا کردن بارهای بسیار سنگین در صنایع متفاوت ایفا میکنند. یکی از ویژگیهای بسیار مهم لیفتراک سنگین که سبب شده است تا با کمک آن بتوان محصولات متفاوت از جمله الوار های چوبی بسیار بزرگ را جا به جا کرد ارتفاع بسیار زیاد بالابر آنها است. این لیفتراکهای سنگین میتوانند بارهای متفاوت را تا ارتفاعهای بسیار زیاد و قابل توجهی بالا ببرند که این کار میتواند سبب گسترش دادن کاربردهای آن در انبارهای متفاوت با قفسه بندیهای بلند و کارخانههایی با خطوط تولید چند طبقه بشود. خرید لیفتراک سنگین میتواند برای بسیاری از کسب و کارها مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.
برای مثال کاهش هزینهها ، بهبود ایمنی و افزایش بهرهوری از مهمترین مزایای خرید لیفتراک سنگین است که میتواند به عنوان یک سرمایهگذاری بزرگ برای کارخانه و تولیدی شما به حساب بیاید. نکته مهمی که در مورد کار با لیفتراک سنگین باید به آن توجه داشته باشید این است که به نوع سوخت ارتفاع بالابر ظرفیت بار و دیگر موارد این چنینی توجه داشته باشید و برای کار ایمن با این دستگاهها لازم است تا شما دورههای آموزشی تخصصی مربوط به آن را بگذرانید و گواهینامههای مربوط به آن را که الزامی است دریافت کنید. به صورت کلی لیفتراک سنگین حکم اسبهای بسیار قدرتمند را دارند که میتواند به جابجایی ایمن و کارآمد بسیاری از وسیلههای بزرگ و عظیم الجثه در صنایع متفاوت از کارخانهها تا معادن به شما کمک کند.
انواع لیفتراک سنگین
لازم به ذکر است که لیفتراکهای سنگین انواع متفاوتی را دارد که توسط شرکتهای گوناگونی از جمله تویوتا تولید میشود. انواع متفاوت لیفتراکهای سنگین میتواند در تناژهای متفاوتی باشد که به طور کلی لیفتراکهای سنگین در تناژهای سه تن، ۴ تن، ۷ تن، ۱۰ تن، ۱۳ تن، ۱۶ تن و ۲۰ تن تولید و روانه بازار میشود. به صورت کلی به لیفتراک سنگین لیفتراک صنعتی و یا لیفتراک توناژ بالا هم گفته میشود. این نوع خودروها میتوانند تا ۳ متر و حتی بیشتر هم طول داشته باشند و همیشه دارای یک موتور احتراق داخلی هستند که بتواند به آنها قدرت بیشتری را برای حمل کردن وسیلههای سنگینتر بدهد.
به صورت کلی لیفتراکهای تناژ بالا به نسبت ماشینهای برقی میتوانند بارهای بسیار سنگینتری را تا ارتفاع بسیار بالاتری از ماشینهای معمولی جابجا کنند که سوخت آنها معمولاً سوخت دیزلی است. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که کاربردیترین و مهمترین انواع لیفتراک سنگین لیفتراک دیزل است. این مورد شامل لیفتراک ۳ تن دیزل، لیفتراک ۵ تن دیزل و لیفتراک ۱۰ تن دیزل است. به صورت کلی تولید کنندگان لیفتراک سنگین اقدام به طراحی کردن خودروها با توناژهای مختلف از یک تن تا ۳۰ تن کردهاند.
لیفتراک سنگین مناسب چه صنایعی است؟
لیفتراک سنگین به دلیل اینکه قابلیت حمل محصولات متفاوت در وزن، حجم و ارتفاع بسیار زیاد را دارد توانسته است در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد؛ که در ادامه برخی از مهمترین صنایعی که لیفتراک سنگین در آن کاربردهای ویژهای دارد را برایتان معرفی خواهیم کرد :
کاربرد لیفتراک سنگین در صنعت پتروشیمی
صنایع شیمیایی به عنوان صنایع بسیار مطرح در چند دهه گذشته در کشور به حساب میآید که توانسته است رونق بسیار زیادی را در سراسر جهان داشته باشد. طیف بسیار گستردهای از محصولات مصرفی از جمله مواد اولیه و محصولات صنعتی به طور کلی از محصولات پتروشیمی تولید میشود. صنعت پتروشیمی تولید کننده و تامین کننده اصلی موارد مصرفی گوناگون از جمله صنایع شیمیایی، پزشکی، خودروسازی، غذایی، لوازم خانگی ، نساجی، برق و الکترونیک و غیره است. بنابراین استفاده کردن از تجهیزاتی مانند لیفتراک سنگین برای بارگیری و جابجایی این محصولات سبب سرعت عملکرد این نوع صنایع میشود و کاربردهای زیادی را دارد.
کاربرد لیفتراک سنگین در صنعت فولاد
پس از نفت خام فولاد دومین ماده بسیار پرمصرف در سراسر جهان است که کاربردهای بسیار بیشماری را در صنایع مختلف دارد. صنایع بسیار زیادی از جمله ساختمان سازی، خودروسازی، تولید قطعات متفاوت، لوازم خانگی و غیره از فولاد به عنوان مهمترین ماده اولیهشان استفاده میکنند. همچنین در سالهای اخیر رشد مصرف فولاد در کشورهای مختلف از جمله کشور ما رو به بالا بوده است.
یکی از مهمترین ویژگیهای استفاده کردن از لیفتراک سنگین در این صنعت کاهش دادن و صرفهجویی کردن در نیروی انسانی و همچنین هزینهها است . زیرا کارخانهها میتوانند به جای استخدام کردن چند نیرو برای کار کردن در انبار و جابجایی مواد متفاوت از لیفتراکهای سنگین برای انجام این کار کمک بگیرند.
کاربرد لیفتراک در صنعت مواد غذایی
صنایع غذایی شامل یک شبکه بسیار گسترده و پیچیده از فعالیتهای مرتبط با تامین و مصرف و تهیه غذا و دیگر مواد غذایی است. این صنعت نقش بسیار مهمی را در توسعه اقتصادی تمامی ملتهای جهان دارد زیرا غذا پخش بسیار مهمی از زندگی انسانها است. استفاده کردن از لیفتراک سنگین نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری را در صنعت مواد غذایی دارد که میتواند برای جابجایی، تخلیه ، حمل و بارگیری بارهای بسیار سنگین در چنین شرکتهای مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین لیفتراکهای سنگین به دلیل اینکه قابلیت حمل مواد بسیار سنگینی را دارند به هیچ عنوان آسیبی به مواد غذایی وارد نمیکنند.
پیشنهاد مطالعه: آموزش استفاده از لیفتراک و نکات مهم آن
سخن پایانی
همانطور که برای شما توضیح دادیم لیفتراک سنگین نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری را در کارخانهها، شرکتها و صنایع گوناگون دارد و میتواند سبب سادهتر شدن و راحتتر شدن کار بسیاری از کارخانهها و تولیدیها بشود. نکته بسیار مهمی که در مورد استفاده کردن از لیفتراکهای سنگین باید به آن توجه داشته باشید استفاده درست و اصولی از آن است. که لازم است قبل از استفاده کردن از این دستگاه آن را به طور کامل و اصولی بیاموزید. به طور کلی میتوان گفت که لیفتراک سنگین به عنوان یکی از مهمترین و اصلیترین تجهیزات در بسیاری از کارخانههای تولیدی به حساب میآید که عدم وجود آن میتواند سختیهای زیادی را به همراه داشته باشد.